Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit ediţia 24

Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, ajuns anul acesta la cea de-a 24-a ediție, își va deschide porțile virtuale unui public foarte concret, de pe întregul mapamond, în data de marți, 15 decembrie 2020.

Grație partenerului principal al festivalului, cunoscuta platformă dedicată promovării filmului românesc CINEPUB.RO, festivalul va debuta în mediul online, filmele din competiții și retrospective putând fi accesate din orice colț al lumii.

Festivalul este structurat în două secțiuni competitive, cu filme din 24 de țări: Competiția internațională și Competiția românească.

De-a lungul a cinci zile de proiecții, publicul va avea ocazia să descopere pe marele ecran o paletă largă de viziuni cinematografice originale, din zone culturale diferite, aparținând unora dintre cei mai promițători actuali studenți, viitori autori de film, precum și să ia pulsul viitorului cinemaului românesc.

În ultima zi de festival, CineMAiubit va prezenta două proiecții speciale:
– o selecție din filmele premiate la ediția anterioară
– o proiecție din ciclul Arhiva Activă: filme de patrimoniu din filmoteca UNATC, restaurate și redate publicului. Proiecția va fi urmată de o dezbatere.

În paralel cu secțiunile competitive, CineMAiubit se definește anul acesta și ca o foarte puternică platformă educațională, workshop-urile din cadrul festivalului reunind nume mari din cinematografie: Melissa Leo, Herve Schneid, Jaroslaw Kaminski, Rebekah Jorgensen, Csaba Bollok, Cristian Lolea, Suzy Gillett. Workshopurile vor fi transmise în direct pe rețelele de socializare.

Vă așteptăm cu drag, la CineMAiubit ISFF, între 15 şi 19 decembrie ONLINE, pe CINEPUB.RO.

Director festival: prof.univ.dr. Doru Nițescu

Președinte Senat UNATC
Director departament „Regie, producție” 0723 539 458
doru.nitescu@unatc.ro

Mai multe detalii, puteți afla din documentele anexate: comunicatul de presă, programul și afișul festivalului.