”Cea mai mică dintre feline este o capodoperă”. (Leonardo Da Vinci)
Pisicile sunt animale ce au atras simpatia și dragostea oamenilor încă din Lumea Antică, fiind subiectul mai multor asocieri de-a lungul timpului, variind astfel de la venerație și sacralitate, în Egiptul și India Antică, la obiect al superstițiilor, în Evul Mediu, sau la animale norocoase, așa cum sunt văzute și astăzi în Japonia.
Cu o mulțime de susținători și iubitori în lumea întreagă, pisica este unul dintre cele mai răspândite și întâlnite animale, fiind regăsită atât în casele oamenilor, ca animal de companie, domestic, cât și ca inspirație în numeroase domenii, precum artă, fotografie sau ca mărturie a vremurilor apuse în istorie și mitologie.
Rudă a pisicii domestice, pisica sălbatică este întâlnită în țări din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și parțial Asia, caracterizându-se printr-o varietate de subspecii și fiind folosită în special pentru a apăra culturile de mamifere rozătoare, dăunătoare agriculturii.
Tuturor iubitorilor de feline și animale sălbatice, precum și colecționarilor, Romfilatelia le dedică cea mai nouă emisiune de mărci poștale intitulată Pisici sălbatice, alcătuită din 4 timbre cu valorile nominale de 3,30 lei, 3,60 lei, 7,60 și 8,10 lei.
Pisica sălbatică abisiniană (Felis silvestris ocreata), pisica sălbatică asiatică (Felis silvestris ornata), pisica sălbatică din România (Felis silvestris) și pisica sălbatică sud-africană (Felis silvestris cafra) sunt cele 4 specii ilustrate pe timbrele emisiunii. Imaginile acestora împreună cu pliantul informativ care însoțește elementele emisiunii oferă publicului mai multe detalii despre fiecare specie în parte, grafica timbrelor și informațiile descriptive conturând profilul acestor feline.
Cele 4 valori ale emisiunii sunt completate de plicul prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de
32 timbre şi minicoala de 5 timbre + 1 vinietă.
Începând cu ziua de vineri, 10 octombrie 2014, emisiunea de mărci poştale Pisici sălbatice va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.
Romfilatelia mulțumește m.c. Acad. Dr. Dumitru Murariu și fotografului Silviu Matei pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:
Tel: 021 / 337 24 42