Este o mâncare foarte simplă, „leguminoasă” (foarte bună pentru iarnă!), poate fi şi „de post” (fără parmezan) sau „de ne-post” (cu parmezan) – după preferinţe…
2 vinete
6 morcovi
100 g nuci
100 g parmezan
1 sticluta sos soia
sare, piper, ulei de măsline
Se taie vinetele felii subţiri, se presară cu puţină sare şi se lasă la scurs câteva ore. Între timp se curăţă morcovii, se dau pe răzătoare şi se macină nucile. Vinetele scurse de sare se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se coc la cuptor, pe o foaie de copt, până se înmoaie şi devin… comestibile.
Se călesc morcovii raşi într-un vas înalt, în ulei de măsline sau de floarea soarelui, se adaugă sarea, piperul, feliile coapte de vânătă, sosul de soia şi nucile măcinate. Pentru cei care nu ţin post – la final se adaugă şi parmezanul. Se poate pune toată compoziţia într-o tavă şi se dă la cuptor câteva minute (dar nu este obligatoriu)
Foarte simplu! Poftă bună!
Dana Sirbu