Programul lunii decembrie al Rumänisches Kino in Wien – RKi Wien prezintă filme care tratează tema Revoluţiei Române din 1989. Vineri, 12 decembrie, de la ora 19.00, la sediul ICR Viena, are loc proiecţia filmelor documentare De Crăciun ne-am luat porţia de libertate (1990) şi Piepturi goale şi buzunare pline (2012) în regia lui Cornel Mihalache.
De Crăciun ne-am luat raţia de libertate reprezintă filmul de debut al Cătălinei Fernoagă şi al lui Cornel Mihalache. Realizatorii, încă studenţi la momentul respectiv, surprind starea de spirit în zilele imediat următoare Revoluţiei din Decembrie. Filmul a primit o serie de premii şi distincţii: premiul Opera Prima al Uniunii Cineaştilor din România (1990); premiul de debut şi premiul „Vox Juventutis“ al Ministerului Culturii la Costineşti (1990), premiul „Sesterce d’argent“ la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Nyon, Elveţia (1990); marele premiu la Festivalul Internaţional de scurtmetraj de la Tampere, Finlanda (1991); premiul special al juriului la DaKINO (1991).
Documentarul Piepturi goale şi buzunare pline este rezultatul unei cercetări documentaristice de 23 de ani, fiind unul dintre cele mai apreciate produse de televiziune despre Decembrie 1989. De asemenea, este evidenţiată importanţa televiziunii naţionale în desfăşurarea evenimentelor şi a modului în care acestea au fost percepute şi păstrate în mentalul colectiv. Piepturi goale şi buzunare pline a câştigat marele premiu la secţiunea CADRO, din cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar „Cronograf “ de la Chişinău (2012).
Cornel Mihalache, regizor de film documentar s-a născut la 11.05.1963 la Bucureşti. Urmează cursurile liceului de cinematografie şi poligrafie şi este absolvent al Academiei de Teatru şi Film „I.L. Caragiale“ (promoţia 1991). Lucrează în Televiziunea Română din 1997, unde a realizat emisiunile „Cu ochii în patru“ şi „Curat Caragiale! Parol!“. În calitatea de regizor, Cornel Mihalache a lucrat la filmele Căpşuni în aprilie şi Brâncuşi. A primit premiul pentru anchetă oferit de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România (1997), un premiu UNITER pentru Cel mai bun spectacol de teatru (2002), precum şi premiul Clubului Român de Presă pentru ancheta „1989. Sânge şi catifea“ (2005).