Sălaj: Noi reguli privind etichetarea produselor alimentar

Etichetele produselor alimentare, inclusiv meniurile restaurantelor, trebuie să conţină obligatoriu indicaţii despre ingredientele care pot produce alergii – lapte, nuci sau alune – numărul de calorii, cantitatea de sare ori de zahăr din produs. Decizia Uniunii Europene a intrat în vigoare la sfârşitul săptămânii trecute. Corespondentul nostru, Adrian Lungu, a încercat să afle cum a fost primită şi aplicată noua măsură în judeţul Sălaj:
„Noile reguli privind etichetarea produselor alimentare vândute pe raftul magazinelor sau în restaurante vin în sprijinul sănătăţîi populaţiei – sunt de părere specialiştii în biologie moleculară din Sălaj. Cercetătorii sălăjeni cred că marcarea pe etichetă a produselor cu potenţial alergen îi poate face pe cumpărători să aleagă, iar cazurile de alergii întâlnite în ultimii an, să fie pe cât posibil evitate. În opinia medicilor, etichetarea corectă a unui produs alimentar poate face diferenţa, inclusiv între viaţă şi moarte”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 decembrie)