Este una din cele mai interesante salate de iarnă, combinaţia inedită de mazăre, peşte afumat şi măr îi dă un gust deosebit.
Avem nevoie de:
4 -5 cartofi mijlocii
2 cepe roşii mijlocii
1 lămâie
150 grame de pastramă de macrou afumat (se găsesc pachete în supermarketuri, de aproximativ 150-200 grame)
250 g mazăre (congelată sau proaspătă)
3 castraveţi muraţi
o jumătate de măr
un pahar mic de iaurt (mai gras – 8 – 10%)
maioneză (poate fi şi din comerţ) în cantitate egală cu iaurtul
Se fierb cartofii în coajă. Se fierbe şi mazărea (de preferinţă în abur). Între timp, se curăţă şi se taie ceapa rondele şi se pune în zeama de lămâie.
Se curăţă peştele afumat de piele (şi eventuale urme de oase). După ce curăţăm cartofii, se taie cubuleţe, se adaugă mazărea, castraveţii tăiaţi mărunt, mărul, tăiat mărunt şi el. Se scoate ceapa din sucul de lămâie şi se adaugă la celelalte ingrediente. Maioneza şi iaurtul se amestecă şi se sărează şi pipărează după gust, iar sosul obţinut se toarnă peste celelalte ingrediente, cu care se amestecă bine. Se dă la rece.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu