Comercializată încă de la 1872, guma de mestecat nu este decât o gumă pe care o mestecăm în caz de respiraţie urât mirositoare. Descoperiţi 5 efecte ale gumei de mestecat asupra organismului nostru pe care probabil nici nu le bănuiţi!
Se pot elimina până la 100.000 de bacterii din gură
Potrivit unui studiu publicat în revista franceza Plose One, dacă mestecăm gumă timp de 10 minute, pot fi eliminate până la 100.000 de bacterii. Pentru ca acest lucru sa se întâmple, guma de mestecat ar trebui să fie fără zahăr, din cauză că zahărul hrăneşte bacteriile şi, nu trebuie mestecată mai mult de 10 minute. Dacă depăşim acest timp, guma nu mai reţine bacteriile şi acestea sunt reintroduse în gură. Dar nu uitaţi, periuţa de dinţi rămâne instrumentul cel mai potrivit pentru igiena orală!
Guma de mestecat îmbunătăţeşte digestia
Conform unui studiu publicat în anul 2013, guma de mestecat stimulează întregul sistem digestiv după o intervenţie chirurgicală. Reluarea tranzitului intestinal ar fi accelerata in aceasta situaţie. Cu toate acestea, mestecatul gumei prea mult timp poate provoca balonare si flatulenţă cauzate de absorbţia excesivă de aer şi salivă.
Stimulează pofta noastră de mâncare junk- food
Prin urmare foarte rău pentru regim! Potrivit unui studiu american publicat într-o revista specializată, Eating Behaviours, guma mestecată înainte de masă, mai ales dacă are aromă de mentă, creşte pofta noastre pentru mâncare grasă. Aceasta ar da un gust amar fructelor şi legumelor. Veţi avea o tendinţă de a apela la cartofii prăjiţi mai degrabă decât la broccoli.
Guma de mestecat,, ne face mai deştepţi”
Potrivit unui studiu realizat de o echipă americană de la Universitatea St. Lawrence din New York şi publicat în jurnalul Appetite, mestecatul gumei ar putea determina o creştere a fluxului sanguin la nivelul creierului, intensificând oxigenarea în această zonă mărind astfel performanţele intelectuale. Perfect înainte de un examen!
Copiii care mestecă gumă ar fi mai agitaţi
Guma de mestecat este responsabilă de hiperactivitate? Acest lucru este demonstrat de un studiu publicat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară în anul 2008 şi care a făcut cercetări cu privire la benzoatul de sodiu (E 211), principalul conservant prezent în guma de mestecat. Cu toate acestea, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară a decis că dovezile furnizate sunt insuficiente pentru a interzice acest produs.
Iuliana Gheorghe
Traducere şi adaptare din www.marieclaire.fr