Centrul olimpic al Romgaz de la Târgu Mureş zace în paragină de mai bine de 20 de ani, cu toate că societatea a investit aproximativ 6,5 milioane de euro pentru construcţia unui centru care trebuia să fie unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa de Est şi cel mai modern din România. Compania continuă să plătească taxe şi impozite, deloc neglijabile, şi să asigure paza investiţiei, însă clădirile se distrug, iar în tot acest timp târgumureşenii nu beneficiază de un amplasament deosebit de important, a declarat astăzi, viceprimarul municipiului Târgu Mureş, Peti Andras.
Acesta a arătat că Primăria Târgu Mureş va solicita Societăţii Romgaz să precizeze condiţiile în care ar fi de acord să transmită acest patrimoniu municipalităţii, ce valoare de inventar are centrul şi dacă există documentele cadrastale aferente, pentru a lua o decizie în acest sens şi a demara solicitarea adoptării unei hotărâri de guvern pentru preluare bazei sportive.
Peti Andras a spus că Primăria Târgu Mureş va înainta o scrisoare oficială şi Ministerului Tineretului şi Sportului, căruia i se va solicita sprijinul pentru trecerea în patrimoniul oraşului a acestui centru olimpic al Romgaz.
Menţionăm că Centrul olimpic de la Târgu Mureş este finalizat în proporţie de 58% şi, potrivit proiectului, se prevede construirea unei baze sportive moderne formată din săli de sport, hotel, bazin olimpic, popicărie, hipodrom etc., care permite pregătiri simultane pentru douasprezece ramuri sportive, a transmis corespondentul Radio România, Raul Matiş.