Primarul oraşului Avrig, Arnold Klingeis, a luat parte săptămâna trecută la tradiţionala şezătoare care se desfăşoară în fiecare joi seară la Biblioteca din Avrig. Edilul s-a întâlnit cu doamnele care, săptămână de săptămână vin cu lucru de mână la şezătoare şi le-a povestit despre proiectele care sunt în derulare la ora actuală în Avrig, cum ar fi înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare, refacerea carosabilului în urma acestor lucrări sau construirea subunităţii ISU. Apoi, doamnele l-au asaltat cu întrebări referitoare la diferite situaţii concrete din oraş şi şi-au expus şi nemulţumirile sau sugestiile legate de anumite situaţii. Primarul le-a ascultat cu interes le-a dat asigurări că va ţine cont de propunerile lor şi va încerca să resolve şi problemele sesizate, în general referitoare la starea drumurilor din oraş şi la lucrările executate de SC Apă-Canal SA, pentru înlocuirea reţelei de apă şi canalizare.
“Această şezătoare care se desfăşoară de ani de zile în Avrig este dovada vie că tradiţiile sunt păstrate cu străşnicie şi continuate în oraşul nostru. Aceste doamne care vin săptămână de săptămână aici la tors, croşetat, cusut goblenuri tricotat, împletit etc, sunt păstrătoarele adevăratelor tradiţii avrigene şi observ cu bucurie că transmit mai departe aceste tradiţii şi generaţiilor viitoare. De asemenea, mă bucur nespus să constat că la această şezătoare doamnele se adună în număr atât de mare şi că aici se simt atât de bine. Trebuie recunoscut aici şi meritul doamnei Maria Grancea, care este sufletul acestei iniţiative”, a declarat primarul Arnold Klingeis.
În fiecare joi seara, Biblioteca oraşului Avrig găzduieşte tradiţionala şezătoare. Este cel de-al patrulea an consecutiv în care la bibliotecă sunt organizate, sub îndrumarea doamnei bibliotecare Maria Grancea, aceste şezători în cadrul cărora femei de toate vârstele din Avrig şi nu numai, se întâlnesc cu lucrul de mână pentru a povesti. Doamnele vin cu goblenuri, croşetat, tricotat şi chiar tors. Povestesc despre bucătărie, grădinărit, lucru de mână şi orice altă sferă de activitate care prezintă interes pentru dânsele şi din care ar avea ceva de învăţat sau de povestit, pentru ca celelalte participante să înveţe. Aceste întâlniri au loc la biblioteca din Avrig de la sfârşitul toamnei şi până primăvara, când femeile încep munca în grădină.