„Rechinul cu buzunar” este o ciudăţenie a naturii căreia cercetătorii nu au reuşit să îi desluşească încă misterele. Primul rechin cu buzunar, Mollisquama, a fost descoperit cu 36 de ani în urmă, în apropierea coastei statului Peru. De atunci a dispărut în totalitate. Acum însă cercetătorii au descoperit un al doilea specimen.
Potrivit unui nou studiu publicat în jurnalul „Zootaxa”, cel de-al doilea rechin cu buzunar descoperit vreodată a fost găsit de o echipă a Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA) din Statele Unite în timpul unui studiu realizat cu câţiva ani în urmă, nu departe de ţărmul statului Louisiana. Din păcate, rechinul nu mai trăieşte. El a fost îngheţat. Biologul Mark Grace şi-a petrecut trei ani sortând peştii îngheţaţi în timpul misiunii NOAA până când a ajuns la el.
Este vorba despre un mascul pui care măsoară aproape 14 centimetri şi are pe partea inferioară organe luminoase, după cum explică cercetătorul care l-a analizat. Rechinul are o glandă ca un buzunar amplasată chiar deasupra înotătoarei sale pectorale. Cercetătorii nu ştiu exact la ce îi foloseşte acest buzunar, dar cred că este posibil ca astfel rechinul să elibereze feromoni.