Un pahar de vin roşu pe zi este benefic pentru persoanele care suferă de diabet şi au probleme cardiovasculare. Această băutură alcoolică creşte nivelul de colesterol „bun”, indică rezultatele unui nou studiu. Oameni de ştiinţă din SUA şi Israel au urmărit starea de sănătate a 224 de diabetici, timp de doi ani. Aceştia au fost împărţiţi în trei grupuri. Primul consuma zilnic un pahar de vin roşu, al doilea, un pahar de vin alb, iar al treilea, apă. Persoanele din primul grup, care au consumat zilnic un pahar de vin roşu, au avut cele mai bune rezultate la testele de sânge. Pacienţii investigaţi aveau diabet de tip 2, care este legat de obezitate. Toţi aceştia au urmat dieta mediteraneană în perioada celor 2 ani ai investigaţiei. La persoanele care au consumat vin alb şi roşu s-a observat şi o îmbunătăţire a prelucrării zahărului din organism. Echipa de cercetători susţine că valorile colesterolului „bun” sunt influenţate de un ingredient nonalcoolic inclus în vinul roșu, dar nu și în cel alb. Acesta reduce, de asemenea, riscul cardiovascular metabolic la pacienţii cu diabet zaharat de tip 2.
(www.novini.bg – 8 mai)