Este un tort care se poate prepară în jumătate de oră, bineînțeles, dacă avem ingredientele deja cumpărate, dar asta este altă poveste.
Are trei straturi – unul de biscuiți, unul de müsli, unul de cremă de brânză. Plus căpșunile.
Stratul de biscuiți
400 de grame de biscuiți (am folosit un pachet maxi de Petit Beurre) se zdrobesc bine cu sucitorul. Se stropesc cu două căni mici de ness și câteva picături de lichior, pentru aromă. Se topesc la bain marie 160 de grame de ciocolată amăruie, care se toarnă imediat peste restul amestecului. Se amestecă bine toată compoziția și se pune pe fundul unei forme de tort tapetate cu hârtie de copt.
Stratul de müsli
100 de grame de müsli (am folosit varianta cu măr și scorțișoară) se amestecă cu trei linguri de miere și se așează peste blatul de biscuiți
Crema de brânză
Se topesc 80 de grame de ciocolată albă la bain marie. Se amestecă cu 200 grame cremă de brânză Philadelphia (simplă), 3 linguri de zahăr pudră și 200 de grame brânză de vaci. Se toarnă amestecul peste celelalte două straturi de tort.
Se dă totul la frigider câteva ore
Înainte de servire, se ornează cu căpșuni din belșug
Poftă bună!
Daniela Sîrbu