Da, căpșunile “lovesc” din nou! Desigur, această prăjitură se poate prepara cu orice umplutură de fructe, dar acum este sezonul căpșunilor. Și se prepară destul de simplu. Pentru aluat avem nevoie de:
6 ouă
300 grame zahăr
200 grame făină
100 grame unt
1 linguriță de bicarbonat și zeamă de lămâie
500 grame căpșuni
Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă tare, apoi se adaugă zahărul și se bate din nou compoziția până când se întărește. Se amestecă cu gălbenușurile și untul tăiat bucățele. Se pune în compoziție o linguriță de bicarbonat stins cu puțină zeamă de lămâie. Separat, se cerne făina și se amestecă în compoziție. Aluatul se întinde într-o tavă unsă cu unt și făină, sau tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se presar căpșunile și se dă la cuptor până când trece “testul scobitorii”.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu