Adriana Gheorghe, Alina Popa şi Georgeta Fîntînariu participă în perioada 15 iulie – 19 august, la Viena, la cea de-a 20-a ediţie a programului danceWEB în cadrul căruia vor lua parte la ateliere de dans şi proiecte de cercetare şi vor susţine performance-uri. Prezența artistelor din România la acest program este sprijinită de Institutul Cultural Român prin Direcţia Relaţii Internaţionale.
Programul danceWEB oferă în 2015 unui număr de 67 de tineri dansatori profesionişti din 41 de ţări oportunitatea participării la ateliere şi conferinţe, precum şi la producţii de spectacole de dans contemporan, într-un mediu internaţional. Acoperind un interval de cinci săptămâni, danceWEB se suprapune cu evenimentul ImPulsTanz – Vienna International Dance Festival.
Adriana Gheorghe îmbină activitatea de performer cu cea de teoretician, propunând formate hibrid de prelegeri performative în spații dedicate dansului contemporan. Artista a debutat în 2011, alături de Alexandra Pirici, cu piesa Resurse umane – divertisment melancolic. În prezent este implicată în mai multe proiecte, printre care „Black Hyperbox“ (inițiat de Alina Popa și Florin Flueraș) şi „Room-1“ (alături de Andreea David, Nicoleta Enache și Alina Popa). „Dance That Comes From the Mouth“, cea mai recentă lucrare a artistei, a fost prezentată în data de 25 iunie 2015 în cadrul expoziției „Goodbye Language“ (spațiul de artă contemporană Atelier 35).
Alina Popa este activă în domeniul performance-ului, dansului contemporan și în domeniul artelor vizuale. A fondat în anul 2009, împreună cu Irina Gheorghe, grupul Biroul de Cercetări Melodramatice şi în anul 2012, împreună cu Florin Flueraş, grupul Unsorcery. Alina Popa este editor al publicației Bezna, textele sale fiind publicate în cărți precum: Dark Glamor: Accelerationism and the Occult (New York, ed. Punctum, 2015), Serial Killing: A Philosophical Anthology (Londra, ed. Schism, 2015) şi Cadernos de Subjetividade (Sao Paolo, ed. n-1, 2013).
Georgeta Fîntînariu, absolventă a Facultăţii de Asistenţă Socială şi Sociologie în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca a urmat o serie de cursuri şi workshop-uri de dans, printre care workshop-ul „Dans Integrat“ (coordonat de Adam Benjamin, 2003). Artista a înfiinţat în anul 2013 trupa de dans „Colours of Dance“, formată exclusiv din persoane cu dizabilităţi, iar în 2014 a înfiinţat Asociaţia Positum.Determination.Resilience, realizând evenimente dedicate persoanelor cu dizabilităţi prin colaborări cu numeroase trupe de dans.
Cele trei artiste vor participa la întâlniri cu publicul organizate de Institutul Cultural Român de la Viena.