Lămâia poate avea numeroase efecte pozitive asupra frumuseţii unei femei. Deschide părul la culoare – peroxidul este inamicul părului, așa că dacă îl vrei mai deschis la culoare poți apela la… lămâie! Când te pregătești să mergi la plajă, în parc sau dacă stai soare mai mult de 30 de minute, stoarce o lămâie și dă-ți cu zeama pe păr. Acidul activat de soare îți deschide șuvițele la culoare. Nu te aștepta la efecte uimitoare din prima, dar dacă faci asta de 4-5 ori se vede diferența. Lămâia – tonic pentru piele – amestecă două-trei picături de ulei de arbore de ceai cu câteva picături de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă și apă distilată. Toarnă câte puțin pe dischete demachiante și cu acest amestec curăță pielea și îți închide porii. Folosește tonicul după ce te demachiezi și înainte să te dai cu cremă hidratantă. Lămâia curăță pielea în profunzime – dacă amesteci câteva lingurițe de apă de cocos cu câteva picături de zeamă de lămâie, cocosul îți va hidrata pielea, în timp ce lămâia o va curăța în profunzime și o va face strălucitoare. Lămâia tratează acneea – sucul de lămâie este antibacterian și poate ajuta la tratarea acneei. Ai nevoie de zeama unei singure felii de lămâie, cu care să te ștergi pe față. Toarnă zeama pe o dischetă demachiantă și fă acest tratament de două ori pe săptămână. Lămâia albește dinții – bicarbonatul de sodiu curăță dinții. Dacă faci o pastă de bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie, amestescul îi va albi mult mai repede. Lămâia deschide pielea la culoare – zonele unde pielea este mai uscată și în exces – pe genunchi sau pe coate, de exemplu – are tendința să se închidă la culoare. Dacă le clătești cu zeamă de lămâie, pielea va reveni la culoarea normală. Nu uita să folosești apoi și o cremă hidratantă, ca să înmoi pielea. Lămâia albește unghiile – atunci când folosești o ojă mai veche, unghiile se îngălbenesc. Cu zeama de lămâie le poți aduce la culoarea normală. Pur și simplu freacă-le cu o periuță de dinți moale, înmuiată în zeamă de lămâie.
Lămâia exfoliază buzele – înainte de culcare, umezește-ți buzele cu un pic de zeamă de lămâie, pe care o speli dimineața când te trezești. Acidul citric exfoliază celulele moarte. Totuși, nu folosi această metodă dacă ai buzele foarte uscate și chiar crăpate, pentru că te vor ustura și se vor inflama.
Lămâia elimină excesul de sebum – vara mai ales pielea este mai lucioasă din cauza căldurii și a excesului de sebum. Dacă cureți pielea cu un pic de vată înmuiată în suc de lămâie nu vei mai avea această problemă. Lămâia îndepărtează petele de pe piele – petele închise la culoare care rămân pe piele dacă ai coșuri sau dacă te-ai rănit? Ei bine, le poți readuce la culoarea pielii tot cu ajutorul lămâii. Trebuie doar să le cureți cu zeama proaspăt stoarsă de câteva ori.
www.ecology.md