Seamănă cu o prăjitură la prima vedere, dar nu este o prăjitură, este o plăcintă sărată cu un blat ușor, pe bază de cartofi fierți.
Blatul se prepară astfel:
3 cartofi se fierb în coajă,se răcesc și se decojesc, apoi se zdrobesc cu furculița, se amestecă cu 2 ouă crude bătute bine, 5 linguri de făină (adică 100 de grame) și un praf de sare. Aluatul se întinde pe fundul unei tăvi mai mici (20×25 cm), unsă cu ulei de măsline și presărată cu pesmet și se dă la cuptor la foc mic aproximativ 30 de minute.
Crema de brânză se prepară la rece:
400 grame de brânză de vaci se amestecă cu 125 grame de iaurt cu 10% grăsime, 1 linguriță de muștar boabe, 1 linguriță de hrean ras, puțin sos picant, 50 de grame de cașcaval ras și puțină boia dulce.
Când aluatul este gata, se scoate din cuptor și se unge deasupra cu cremă de brânză. Se poate servi atât cald, cât și rece.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu