Escrocii încă reuşesc să înşele oameni prin metoda ‘Accidentul’, în ciuda campaniei de informare a Poliţiei Române. Zilele trecute, un octogenar din Baia Mare a fost păcălit cu 14 mii de lei, iar o femeie din Maramureş cu 20 de mii. Şi în judeţul Vaslui, în luna august poliţiştii au primit mai multe sesizări.
La nivelul judeţului Vaslui încă mai sunt persoane care se lasă uşor păcălite de indivizi care le contactează la telefon şi, relatându-le situaţii grave, îi determină să meargă la bancă sau să înmâneze unor complici diferite sume de bani. Iată cum procedau trei astfel de indivizi din Bârlad care aveau la activ 11 astfel de fapte:
Mihaela Straub, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Vaslui: Unul dintre suspecţi contacta victima pe o reţea de telefonie fixă, formând la întâmplare o combinaţie de cifre, îi aducea la cunoştinţă faptul că o persoană apropiată a fost implicată într-un accident de circulaţie din care a rezultat vătămarea corporală a unui copil şi că pentru a scăpa de închisoare este necesar să achite o anumită de bani, care varia de la 1.000 de lei la 8.500 de lei. Ulterior, alţi doi suspecţi se prezentau la locuinţa victimei pentru a ridica suma de bani.
Prinderea escrocilor ţine foarte mult şi de rapiditatea cu care păgubiţii anunţă cele întâmplate, spun reprezentanţii poliţiei. Numai în ultima lună s-au înregistrat în jur de şapte infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la această infracţiune, toate prin metoda ‘Accidentul’. Numărul mare îi determină pe poliţişti să insiste cu apelul către populaţie, de a fi vigilentă în astfel de situaţii şi oamenii să refuze cooperarea cu persoane necunocute care le pretind sume mari de bani.