SIMULIERT, un nou spectacol semnat de Sergiu Matiș, în premieră la Centrul Național al Dansului București

PREMIERA / 20 și 21 noiembrie, ora 19.30

Sala Stere Popescu, Centrul Național al Dansului București

Spectacolul SIMULIERT, o coproducție 2015 a Centrului Național al Dansului București (CNDB) și Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), a avut premiera timişoreană pe 4 octombrie la TGST, iar pe 20 si 21 noiembrie, ora 19.30  va fi prezentat în premieră la Bucureşti, pe scena Centrului Naţional al Dansului.

Echipa artistică este formată din coregraful Sergiu Matiș, dramaturga Mila Pavićević,  compozitorul Vlaicu Golcea și scenografa Cristina Mile. Distribuția îi reunește pe interpreții Idris Clate, Georgeta Corca, Richard Hladik, Ioana Iacob, Horia Săvescu, Andreea Belu.

Spectacolul propune un scenariu SF din interiorul căruia se proiectează speculații despre viitorul apropiat al dansului și al teatrului. Pentru Sergiu Matiş teatrul și dansul sunt spații ale plăcerii și desfătării, golite de semnificație în prezent. Într-un viitor postapocaliptic în care există doar mașini, computere și sisteme de operare, dansul devine o etalare a unui nou tip de virtuozitate, iar performeri ai post-apocalipsei navighează prin abundenţa limbajelor.

Sergiu Matiș s-a născut la Cluj-Napoca, iar din 2008 trăieşte la Berlin, unde a colaborat printre alţii cu Colette Sadler-Stammer Productions, Yossi Berg, Oded Graf, Philip Bergmann, Daniel Kok şi Jee-ae Lim. În prezent colaborează cu Sasha Waltz & Guests. Coregrafiile sale (Human Nature, Landing, ThreeDoors. Search, Crossover Dreams, 89. Grenzenlos, Ploaie de vară, Ending-dong, Keep it real, Explicit Content) au fost prezentate pe scene internaţionale în cadrul Radialsystem/Berlin, Kinitiras Studio Atena, Explore Dance Bucharest, Centrul Național al Dansului Bucureşti, Hebbel am Ufer Berlin sau ImPulsTanz Viena.

Mila Pavićević s-a născut la Dubrovnik (Croaţia). În calitate de dramaturg de producție și scriitor a lucrat în teatre publice și ca liber-profesionistă. Principalele sale interese se concentrează pe dramaturgia dansului şi pe materialism. A colaborat cu artişti precum Irma Omerzo, Zrinka Uzbinec, SIMKA sau Goran Sergej Pristas.

Cu o discografie de peste 30 de titluri editate în ţară şi în străinătate, plus o importantă prezenţă concertistică în majoritatea ţărilor europene, compozitorul şi performerul Vlaicu Golcea îşi desfăşoară activitatea muzicală în diferite sectoare ale artelor sincretice: muzică de teatru, film documentar, lung şi scurt metraj, animaţie, instalaţii multimedia, intervenţii în spaţii publice şi performance-uri. A compus coloanele sonore la peste 70 de producţii teatrale, în anul 2009 fiindu-i acordat premiul UNITER pentru muzică de teatru. Este iniţiator al proiectelor Aievea, Spitalulamorului.ro, East Village, Bucharest AV, MIDI Overdose, Jazz eScape.

Cristina Milea s-a născut în 1986 în Tulcea şi a studiat la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, unde a absolvit şi un masterat în 2010. Din 2008 este scenografă activă şi a colaborat până acum cu regizori reprezentativi din diverse generații, dintre care îi amintim pe Alexandru Dabija, Radu Afrim, Theo Hergheliu sau Cristian Ban.