Tinerii artiști, Alexandra Baciu, Alexandra Tătaru, Alexandru Căzănaru, Andreea Floreanu, Bianca Ioniță, Maia Oprea și Radu Rodideal, toți reprezentanți ai Școlii de Artă de la București , au for prezenți în expoziția “Colors of life”, ce a fost deschisă pe data de 24 octombrie și care este deja un succes. Aproape 1000 de vizitatori au trecut pragul Castelului Cantacuzino și au putut admira lucrările de pictură, grafică și sculptură care sunt expuse în acest cadru cu rezontanțe istorice. Curatorul expoziției, Dl. Thomas Emmerling detaliază: „Suntem foarte mândri de această reacție pozitivă a publicului față de arta românească tânără. Acest fapt arată nivelul înalt al calității lucrărilor. Printre vizitatori am avut plăcerea de a avea și colecționari privați din Rusia și Germania.
Toți artiștii sunt absolvenți ai Universității Naționale de Arte din București, toți sunt sub vârsta de 35 de ani, au experiență în cadrul artistic internațional și pot descrie într-o imagine clara, limbajul naturii umane, în diversitatea ei. Intr-o societate a unei individualități crescânde, cum se poate observa în prezent în România, valorile devin din ce în ce mai importante, valori ca respectul, încrederea, libertatea și responsabilitatea. Artiștii arată o viziune critică a individualității, la limita ei dintre libertate și egoism, cât și a iminentului sens al noilor valori „.
Aceste lucruri sunt exprimate de fiecare artist in moduri diferite, uneori impresionist, ca îm picturile Andreei Floreanu, uneori expresionist, ca în lucrările Alexandrei Baciu. Maia Oprea prezintă o viziune mai abstractă, adâncă și psihologică, în timp ce Bianca Ioniță descrie grupuri de oameni în viziuni clare și fotorealiste. Lucrările Alexandrei Tătaru are reminiscențe din Pop Art și exprimă o dorință a unei lumi în armonie, iar Radu Rodideal foloseste linii și detalii precise prin care arata un echilibru exact între libertate și egoism, în timp ce sculpturile lui Alexandru Căzănaru sunt emoții turnate în bronz și plumb.
Expoziția poate fi vizitată zilnic între orele 10.00 – 17.00, pâna la data de 06 December 2015.
Thomas Emmerling , colecționar de artă și curator, activ în Nürnberg și Cluj-Napoca, găzduiește în colecțiile sale cca. 2.000 lucrări de grafică de artiști ca Pierre Auguste Renoir, Henri Toulouse Lautrec, Henri Matisse, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Joan Miro, Georges Braque și mulți alții. Din colecția lui au fost expuse recent gravurile în cupru semnate Albrecht Dürer, la Palatul Culturii din Iași, cât și gravurile lui Rembrandt în Casa Mureșenilor, Brașov. Dl. Emmerling mai expus lucrări de grafică din colectiile lui, semnate Salvador Dali, la Castelul Cantacuzino din Bușteni, în vara anului acesta.