Creştinii sărbătoresc astăzi Naşterea Domnului, zi care se numeşte popular Crăciunul. Credincioşii participă, în cursul dimineţii, la Liturghie, iar copiii umblă cu Steaua, vestind Naşterea lui Iisus Hristos. Crăciunul este una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, dar este şi un prilej de a ne reuni în familie, alături de bradul împodobit sub care copiii, dar şi cei mari, se bucură deja de darurile Moşului.
Naşterea Domnului este sărbătoarea care se întemeiază pe relatarea biblică făcută de evangheliştii Matei şi Luca. În urmă cu peste 2000 de ani, Fecioara Maria şi logodnicul său, Iosif, au mers de la Nazareth la Betleem pentru a se înscrie la recensământul comandat de împăratul roman August. Maria era însărcinată în urma apariţiei miraculoase a îngerului Gavril, care i-a vestit că îl va naşte pe Mesia. La Betleem, cei doi s-au „cazat” într-o grotă, folosită ca adăpost pentru animale. Acolo, Maria l-a născut pe Iisus Hristos, Mântuitorul lumii. Trei înţelepţi au venit din Orient, călăuziţi de o stea până în locul unde s-a născut Hristos şi i-au adus pruncului daruri, reunoscând că s-a născut un împărat. Creştinii aud această istorie evanghelică astăzi în biserici, la Liturhie, precum şi colindele care vestesc naşterea Domnului.
De sărbătoarea Naşterii Domnului, Radio România Cultural şi Antena Satelor transmit de la această oră, în direct, Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 decembrie)