Consumul unui avocado pe zi este recomandat pentru menţinerea colesterolului rău sub control. Un studiu publicat de „Journal of the American Heart Association” semnalează că o dietă moderată în grăsimi, în care să fie inclus avocado, poate ajuta la îmbunătăţirea nivelurilor de colesterol rău la persoanele supraponderale şi obeze. Conform cercetătorilor, în acest mod, sunt înlocuiţi acizii graşi saturaţi cu acizii graşi mononesaturaţi sau polinesaturaţi, astfel încât, sunt reduse riscurile de dezvoltare a bolilor de inimă. Specialiştii ne recomandă, totodată, să apelăm la ingredientele dietei mediteraneene care include fructe, vegetale, cereale integrale, peşte gras şi alimente bogate în acizi graşi mononesaturaţi – precum uleiul de măsline extra-virgin şi fructele uscate – care, ca şi avocado, nu doar ne furnizează cele mai bune grăsimi, ci pot avea un rol important în reducerea riscului de dezvoltare a bolilor cardiace.
(www.abc.es – 8 ianuarie)