Ruladă cu morcovi, nuci și cremă de brânză

… Adică un carrot cake îmbunătățit și rulat! Am combinat rețeta tortului de nucă cu cea de cheesecake și iată ce a ieșit:

DSCI2770

Ingrediente pentru blat:

6 albușuri

6 gălbenușuri (adică, evident, 6 ouă!)

6 linguri de zahăr

10 linguri de nucă măcinată

3 linguri de pesmet

2 morcovi rași

1/2 pachet de praf de copt

1 praf de scorțișoară

Ingrediente pentru cremă:

160 grame ciocolată albă

200 grame cremă de brânză varianta light

3 linguri de brânză de vaci

80 grame zahăr pudră (un pachet)

100 grame de stafide brune

Coaja rasă de la un grapefruit

Gălbenușurile se freacă cu zahărul, nucile măcinate, pesmetul. Albușurile se bat spumă tare și se adaugă în amestec, iar la final se pun morcovii rași, praful de scorțișoară și praful de copt. Tot aluatul ăsta amestecat bine se întinde într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor la foc mic până trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor și se lasă blatul la răcit, apoi se răstoarnă pe un șervețel de pânză curat, se desprinde cu grijă hârtia de copt – atenție, blatul va fi totuși destul de moale, din cauza morcovilor, iar hârtia se va despinde ceva mai greu. Se rulează blatul în șervețel și apoi se derulează – pentru elasticitate. Se mai lasă puțin la răcit.

Cât timp blatul este în cuptor, preparăm crema de brânză la fel ca și pentru rețeta de cheesecake:

Se topește ciocolata albă la bain marie, se ia de pe foc, se adaugă crema de brânză, brânza de vaci, zahărul pudră și se omogenizează. Apoi se adaugă stafidele și coaja de grapefruit și se lasă totul la frigider pentru jumătate de oră.

La final se unge bine toată suprafața blatului cu cremă, se rulează și se păstrează la frigider.

Poftă bună!

Daniela Sîrbu