Mâncare ca acasă la bunica, pentru ultimele zile urâte înainte de primăvară, dar puțin mai altfel. Am adăugat o mirodenie despre care nu știam prea multe, dar care a dat o aromă minunată următoarei invenții:
Cartofii piure se prepară… precum cartofii piure, nimic nou aici: 6 cartofi medii curățați de coajă și tăiați cubulețe, fierți în apă cu sare, zdrobiți și amestecați cu 100 grame unt și 200 ml lapte plus sare după preferințe – nimic ieșit din comun până aici, doar gustos.
Doar că între timp am ras trei morcovi, am tăiat în bucăți 80 de grame de bacon, apoi am amestecat morcovii cu baconul, puțin ulei de măsline, sare, piper negru și ienibahar, apoi am așezat amestecul într-o tavă (pe hârtie de copt, bineînțeles) și l-am dat la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Ienibaharul a dat o aromă grozavă acestei combinații, doar că folosind varianta măcinată, am turnat cam jumătate de pliculeț. Se pare că boabele de ienibahar sunt foarte aromate, dar o dată măcinat, își pierde ușor aroma.
Când a fost gata piureul, am adăugat 50 de grame de cașcaval ras și am amestecat totul cu compoziția de morcov, bacon și ienibahar de la cuptor. A ieșit ceva grozav!
Recapitulând ingredientele:
6 cartofi medii
100 grame unt
200 ml lapte
3 morcovi
80 grame bacon
50 grame cașcaval ras
Ulei de măsline, sare, piper, ienibahar
Poftă bună!
Daniela Sîrbu