Ceapa roşie este un adevărat elixir al vieţii. Ea scade riscul bolilor coronariene şi ajută la problemele tiroidiene. Cercetătorii au stabilit că şi ceapa albă şi verde sunt benefice, însă ceapa roşie are efecte uimitoare asupra sănătăţii. Ea conţine multe flavonoide, ajutând la scăderea colesterolului „rău”, care poate provoca accident vascular cerebral şi atac de cord. În acelaşi timp, ea menţine nivelul de colesterol „bun”, care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Datorită gustului său mai dulceag, ea este apreciată în salate şi mâncăruri negătite. Consumată în mod regulat, ceapa roşie îmbunătăţeşte activitatea cerebrală. Ea conține multe uleiuri esențiale și acizi organici, care joacă un rol important în digestie. Crește secreția de sucuri gastrice şi îmbunătăţeşte absorbţia de alimente ingerate.
(www.dnesplus.bg – 27 mai)