Al doilea desert cu cireşe pe vara asta – le-am cam neglijat vara trecută. Nu ne apropiem de cuptor, pentru că şi aşa e cald, nu ne ia mult timp să o preparăm şi se poate servi şi la pahar.
Crema de brânză:
Se amestecă cu mixerul:
200 ml smântână pentru gătit – se bate până ajunge în stadiul de frişcă
250 grame cremă de brânză
250 grame cremă mascarpone
80 grame zahăr pudră
Se întinde pe fundul oricărui recipient vrem noi – tăviţă, tavă, bol, pahar (pahare)- şi deasupra se pune toppingul: cireşe (fără sâmburi) plus nuci plus miere, amestecate bine. Pentru cantităţile astea am pus:
300 grame de cireşe
100 grame de nuci fărâmiţate cu mâna
3 linguri de miere
Se ţine puţin la frigider, nu foarte mult, pentru că zeama din cireşe va înmuia crema de brânză. De parcă deserturile rezistă mult neatinse în frigider…
Deci poftă bună!
Daniela Sîrbu