În cazul în care simţim amărăciunea berii, probabil că ascultăm o muzică nepotrivită, susţin oamenii de ştiinţă belgieni. Ei au descoperit că muzica afectează gustul băuturilor și produselor alimentare. Ea poate, de asemenea, să schimbe senzaţia privind concentraţia de alcool. Pentru realizarea studiului, cercetătorii au oferit voluntarilor același tip de bere, însă aceştia au consumat-o pe fondul unui acompaniament muzical diferit. S-a dovedit faptul că participanții au descris băutura în mod diferit, în funcție de stimulii sonori. Pe fondul unor melodii din filme precum cele produse de Disney, berea li s-a părut voluntarilor mai dulce. Sunetele stridente au transmis impresia unei băuturi mai puternic acidulate, în timp ce tonurile de bas au făcut ca berea să pară mai amară. Acest efect se numește sinestezie și se datorează perceperii simultane pe cale senzorială diferită a unui stimul receptat la nivelul unui analizator.
(www.novini.bg – 17 iunie)