Echipa de acrobaţie cu planorul a Aeroclubului României a obţinut locul I pe echipe şi locul II în clasamentul individual la 4th International Danubia Glider Aerobatic Cup, iar Steliana Popa s-a clasat pe locul II la cea de-a doua etapă a Parachute World Cup Series 2016.
În perioada 22 – 25 iunie 2016 la aerodromul Matkopuszta, în Ungaria, a avut loc a patra ediţie a International Danubia Glider Aerobatic Cup, concurs internaţional de acrobaţie cu planorul.
Competiţia s-a încheiat cu deosebit succes pentru România, care a obţinut, prin echipa de acrobaţie cu planorul a Aeroclubului României, locul I în casamentul general pe echipe, fiind urmată de Ungaria şi de Austria, precum şi locul II în clasamentul general individual prin Ciprian Lupaş, pilot instructor în cadrul Aeroclubului Teritorial „Traian Dârjan” Cuj Napoca.
Este de menţionat că acesta este cel mai bun rezultat înregistrat vreodată de planoriştii români la o competiţie internaţională.\
Componenţa echipei de acrobaţie cu planorul a Aeroclubului României este: Lorand Daroczi, Alin Droboş, Valentin Hota şi Ciprian Lupaş.
La Lesce, în Slovenia, a avut loc în perioada 24-26 iunie etapa a II-a a Parachute World Cup Series 2016.
Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a 7 manşe la capătul cărora România a obţinut, prin sportiva Aeroclubului României, Steliana Popa, locul II la categoria seniori – feminin.
La prima etapă a întrecerii, care a avut loc în Croaţia, Steliana a ocupat treapta a treia a podiumului.
Parachute World Cup Series este o competiţie de paraşutism – precizia aterizării, organizată sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale, care se desfăşoară în 6 etape ce au loc în tot atâtea ţări pe parcursul unui an competiţional.
Steliana Popa este multiplă campioană naţională de juniori şi de seniori. Ea a terminat ediţia din anul 2015 a Parachute World Cup Series ocupând locul II în clasamentul general.
Următoarea etapă a competiţiei va avea loc la Belluno, în Italia, în perioada 12 – 14 august 2016.
Aeroclubul României este instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, având 17 unităţi teritoriale în întreaga ţara, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. De asemenea, este organizaţie reparaţii şi întreţinere pentru anumite categorii de aeronave şi organizaţie de pregătire pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice, având şi atribuţii în domeniul certificării / autorizării unor categorii de personal şi tehnică aeronautică.