Potrivit nutriţioniştilor din SUA, fructul proaspăt de mango ne ajută să luptăm împotriva kilogramelor în plus, să menţinem sub control greutatea şi să combatem diabetul de tip II. Acest fruct produce schimbari semnificative în organism, contribuie la creşterea populaţiei de bacterii bune în organism şi mai ales a celor din colon, ca urmare efectele consumului de mango pot fi unele extrem de favorabile pentru metabolism. Potrivit publicaţiei „The Daily Mail”, preferinţele unor persoane de a consuma în exces grăsimi înhibă crearea unui echilibru la nivelul microorganismelor din colon şi în organism. Cercetătorii de la Universitatea din Oklahoma au efecuat un experiment cu 60 de cobai de laborator, care a durat 12 săptâmâni. Rozătoarele au fost separate în două grupuri diferite, fiecare grup primind un alt tip de alimente. Cobaii din primul grup au primit doar 10% de calorii provenite din grăsimi, iar la al doilea grup 60% din calorii rezultau din grăsimi, în acest caz 10% din calorii rezultând din mango. După câteva săptămâni a devenit clar faptul că fructul de mango contribuia la menţinerea unui echilibru la nivelul populaţiei de bacterii din colon şi a prezenţei lor în organism, în pofida grăsimilor. Acest fruct este o sursă bogată de fibre, reduce zaharurile din organism, dispune de calităţi imunostimulatoare şi antiinflamatoare. Un singur fruct proaspăt de mango este suficient pentru a obţine o porţie bogată în antioxidanţi, 20 de diverse vitramine şi multiminerale.
www.rosbalt.ru – 27 septembrie