Din seria „budincile și tartele lovesc din nou”, care nu se mai termină 🙂
Vom asambla următoarea bunătate:
60 de grame de unt
1 pahar de zahăr
1 lămâie
1 portocală
3 ouă
1 pahar de făină
1/2 plic praf de copt
1 pahar de lapte
plus felii de lămâie și portocală pentru ornat
Untul se freacă cu zahărul până se obține o cremă omogenă. Se adaugă coaja rasă și zeama de la lămâie și portocală și gălbenușurile de ou. Se cerne făina împreună cu praful de copt și se adaugă la amestec. Apoi se toarnă laptele și la final, albușurile bătute spumă.
Toată compoziția se pune într-un vas termorezistent bine uns care se dă la bain marie la cuptor pentru minim 45 de minute. În principiu ar trebui să iasă o budincă pufoasă. Având în vedere că se „pufoșește” de la vârf la bază, baza ar putea rămâne lichidă, depinde cât o ținem la cuptor. Pont: este și mai bună așa! Cum am ales varianta pufoso-lichidă, după ce s-a răcit și am ornat-o cu felii de lămâie și portocală, am dat-o și puțin la congelator. Oricum, e neîngăduit de bună…
Poftă bună!
Daniela Sîrbu