Sushi de Bratislava a fost lansat recent pe piaţă

După sushi de California şi sushi de New York, a apărut, cu sprijinul ambasadorului japonez în capitala Slovaciei, Simmi Djun, şi sushi de Bratislava, care nu este preparat din peşte crud, ci din alimente slovace tradiţionale: slănină şi telemea de oaie. Ambasadorul japonez, care este un mare fan al gastronomiei slovace tradiţionale, ar dori să le prezinte, pe de o parte, turiştilor capitala slovacă prin promovarea alimentelor slovace tradiţionale, iar, pe de altă parte, diplomatul intenţionează să popularizeze bucătăria japoneză în rândul localnicilor. Împreună cu bucătarul său personal, Kavahiro Kazhito, ambasadorul japonez a pregătit două reţete diferite, pe lângă un preparat local, sushi cu brânză picantă. La prepararea reţetelor şi la alegerea denumirii preparatului, diplomatul Simmi Djun a beneficiat de sprijinul ministrului agriculturii şi dezvoltării regionale, Gabriela Matecná, a preşedintelui ales al Regiunii Bratislava, Pavol Frešo, şi a primarului general al Bratislavei, Ivo Nesrovnal. Între cele mai renumite variante de sushi se află cele cu denumiri de oraşe sau chiar de ţări, cum ar fi sushi de California, de Alaska, de Seatlle… Sushi de California este preparat din avocado şi creveţi. Acest tip de sushi este popular şi în Japonia şi este inclus în meniurile multor restaurante din lume. Sushi de Bratislava este primul sushi din Europa care poartă numele unui oraş european, a precizat ambasadorul japonez. Sushi a apărut în Japonia în 718, iar peste hotarele țării mult mai târziu.

www.mediamix.mti.hu – 17 noiembrie