O reţetă tradiţională transmisă în familie din generaţie în generaţie, potrivită pentru orice ocazie şi savurată cu plăcere. Un desert uşor şi cu ingrediente originale
60 grame unt, 80 grame zahăr, 5 ouă, 70 grame pesmet, 1 pahar de vişine din vişinată, 2 linguri de nuci măcinate
Pentru sirop: 50 ml vişinată şi 4 linguri de dulceaţă de vişine (doar siropul, fără fructe)
Se freacă untul cu zahărul, gălbenuşurile şi pesmetul. Se amestecă cu vişinele din vişinată şi cu albuşurile bătute spumă. Se pune compoziţia într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu o parte din nucile măcinate fin. Deasupra se presară restul de nuci măcinate şi se dă la cuptor la bain marie la foc mic până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit şi se dă la frigider.
Siropul: 50 ml de vişinată se încălzeşte la foc mic cu patru linguri de zeamă din dulceaţă de vişine. Se lasă la răcit şi se toarnă câteva linguriţe pe fiecare porţie de sufleu.
Poftă bună!
Dana Sîrbu, dupa o reţetă a Adei Ionescu