Tocmai pentru că afară e zăpadă şi iar zăpadă, nu vom posta reţete săţioase, preferăm ceva cu verde şi alb, ca primăvara cea plină de floricele (dansatoare):
200 grame brânză telemea
200 grame iaurt
1 căţel de usturoi
1 lingură de seminţe de dovleac
Ulei de măsline, sare, piper, eventual puţină coajă de lămâie
Cantităţile sunt pentru o porţie foarte mică (am vrut întâi să văd dacă e bună, verdictul: e bună!!), deci le putem dubla, tripla… etc
Urmarea e uşor de anticipat: avocado-ul se taie cubuleţe (există o metodă foarte simplă de curăţat avocado, am găsit-o pe net – în principiu, se taie pe lung de jur împrejur, se scoate sâmburele, apoi se scobeşte miezul cu o linguriţă sau se taie cubuleţe şi se desprind cubuleţele de coajă… în fine, există video-uri nenumărate pe această temă). Usturoiul se zdrobeşte în presă. Brânza se taie şi ea cubuleţe. Se amestecă toate ingredientele, avocado, brânza, usturoiul, seminţele de dovleac, condimentele, iaurtul, uleiul. Şi… se mănâncă!
Poftă bună!
Daniela Sîrbu