M-am inspirat din ceva văzut la televizor, în loc de fructul pasiunii am găsit kiwi în supermarket, în loc de ciocolată albă simplă, am găsit doar ciocolată albă cu alune (de fapt, e şi mai bună) şi am încropit foarte repede următorul desert:
250 grame de cremă mascarpone
1 lingură de brânză de vaci
100 de grame de ciocolată albă
Un pachet de 80 de grame de biscuiţi digestivi
Un praf de sare
Ciocolata albă se topeşte la bain marie, se amestecă cu crema mascarpone şi cu brânza de vaci. Se adaugă un praf de sare, ca să nu fie crema prea dulce. Kiwi se taie rondele, iar biscuiţii se fărâmiţă cu mâna.
Pe fundul unui vas de sticlă (pentru ca să se vadă straturile) se aşează biscuiţii fărâmiţaţi, se toarnă crema şi deasupra se pun rondelele de kiwi. Se dă la frigider.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu