La Cluj şi în mai multe localităţi din judeţ continuă până duminică a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Ce au pregătit organizatorii pentru astăzi şi pentru zilele următoare:
Reporter: Claudiu Pădurean – Organizatorii TIFF au ales trei filme cu tematică culinară. Unul dintre ele explorează bucătăria Americii de Sud, un altul pune în valoare o bucătărie rafinată din Orientul Mijlociu şi al treilea se referă la întâlnirea dintre maeştri ai bucătăriei europene şi japoneze – spun reprezentantul TIFF, Cristian Hordilă. Pe lângă incursiunea cinematografică în domeniul culinar, spectatorii TIFF vor avea ocazia să guste din preparatele unor bucătari celebri, invitaţi să-şi onoreze arta la casa TIFF. Este vorba de Cătălin Scărlătescu, de Florin Dumitrescu şi de Sorin Bontea. Cele trei proiecţii de film culinar vor avea loc în 5, 6 şi 7 iunie. Totuşi, cel mai aşteptat eveniment al TIFF este venirea actorului Alain Delon, care va primi premiul pentru întreaga sa carieră./rpatulea/cvanatoru
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 iunie