Institutul Cultural Român şi Societatea Română de Radiodifuziune au semnat un protocol de colaborare care are ca obiectiv reflectarea principalelor evenimente organizate de institut în străinătate şi o prezenţă mai susţinută în programele Radio România a artiştilor care reprezintă cultura noastră peste hotare. Directoarea ICR, Liliana Ţuroiu, a vorbit despre cea mai importantă misiune a acestei instituţii.
Liliana Ţuroiu: În conştiinţa publică a devenit destul de proeminentă acea latură a misiunii sale care se referă la vizibilitatea valorilor culturale româneşti din afara graniţelor. De aceea, se pune mare accent pe această latură a activităţii ICR pe care, prin semnarea acestui protocol, ne dorim să o promovăm pentru a aduce publicul larg astfel încât tot ceea ce facem să fie cunoscut şi în ţară.
Realizator: Directorul general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a amintit importanţa mediatizării evenimentelor, într-o lume a tehnologiei şi informaţiei.
Georgică Severin: Am considerat întotdeauna că ICR este ministerul de externe al culturii româneşti. În ziua de astăzi, indiferent cât de multe şi de bune lucruri faci, dacă nu sunt mediatizate, dacă nu sunt prezentate, amploarea şi valoarea lor scad. De aceea, Societatea Română de Radiodifuziune îşi face o datorie de onoare de a promova tot ceea ce este valoros, tot ceea ce înseamnă în continuare educaţie de calitate, promovarea valorilor şi sistemelor de valori clasice, consacrate şi, aş spune, de bun simţ, în ziua de astăzi.
Realizator: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, posturile regionale şi teritoriale şi Radio România Internaţional vor transmite programe speciale dedicate prezenţelor culturale româneşti în străinătate şi vor avea exclusivitate în realizarea de interviuri de la evenimentele organizate de Institutul Cultural Român./lbadiu
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 iulie