Nu ştiu cum de nu mi-a trecut prin cap până acum o reţetă atât de simplă, dar recunosc că m-am inspirat dintr-o carte de bucate de la Reader’s Digest. Iată cât de rapidă şi de grozavă este:
300 grame caise
2 ouă
5 linguri de zahăr brun
200 grame brânză de vaci
Coaja rasă şi zeama de la o lămâie
Caisele fără sâmburi se lasă timp de 15 minute împreună cu două linguri de zahăr şi zeama de lămâie, să se pătrundă bine. Apoi se aşează pe fundul unui vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet.
Ouăle se bat bine cu telul, se amestecă cu trei linguri de zahăr, cu coaja de lămâie şi brânza de vaci. Se toarnă acest amestec peste caise.
Se dă la cuptor la foc mediu până se încheagă compoziţia şi se rumeneşte deasupra.
Şi cam asta e tot!!
Poftă bună!
Daniela Sîrbu