Am avut emoţii, pentru că am inventat pe loc reţeta şi am tot combinat cantităţi, ingrediente, etc, iar riscul să iasă prost era destul de mare. Nu ştiu cum, dar au ieşit nişte fursecuri!!!! Atât de bune!!!!
Am cernut 250 grame de făină împreună cu jumătate de plic de praf de copt şi un praf de sare
Am adăugat două ouă întregi bătute amestecate cu 100 grame de zahăr
Am preparat crema de caramel sărat fix după reţeta de aici, în exact aceleaşi cantităţi:
https://www.rador.ro/2016/11/12/prajitura-kiki-cu-caramel-sarat/
Am amestecat caramelul sărat cu restul ingredientelor
Am rupt în bucăţele mici o tabletă de ciocolată albă – 80 de grame şi le-am adăugat în aluat
Aluatul a stat la frigider o oră, nu am avut mai multă răbdare
Am format mingiuţe de aluat pe care le-am tăvălit în zahăr pudra şi le-am aşezat în tavă. Am obţinut trei tăvi de fursecuri.
Le-am dat pe rând la foc mediu pentru aproximativ 10 minute (depinde de la cuptor la cuptor, oricum, până s-au rumenit un pic pe margini)
In-cre-di-bil de bune!
Poftă bună!
Daniela Sîrbu