Până pe data de 10 septembrie 2017 toţi iubitorii de muzică indiferent de vârstă şi de nivel de pregătire muzicală sunt invitaţi să se alăture celui mai mare experiment muzical din România şi să contribuie la crearea primei piese tip crowdsourcing din ţară – Energy.
Alumnus Club UNESCO a lansat un concurs ce are ca scop crearea primei piese de tip crowdsourcing din România, o iniţiativă inedită ale cărei detalii se găsesc pe www.alumnus-unesco.club. Intitulată Energy, piesa va fi compusă de către Ioachim Petre, cunoscut cu numele de scenă Achi, folosind fragmente muzicale din piesele trimise de către public.
Până pe data de 10 septembrie iubitorii de muzică trebuie sa compună o piesă originală de un minut pe tema Energy. Creativitate este cuvântul cheie care defineşte această iniţiativă motiv pentru care sunt acceptate toate tipurile de instrumente – doritorii se pot înregistra în timp ce cântă sau se pot folosi de orice app muzical doresc. Nu există prea multe reguli tocmai pentru a nu distruge spontaneitatea.
Piesa finală va avea 6 minute şi va fi lansată în luna Octombrie în cadrul unui concert inedit al Contrapunct Band. Intrarea la concert va fi liberă iar data acestuia va fi comunicată pe site.
Dintre toate piesele trimise, compozitorul Ioachim Petre va avea sarcina dificilă de a alege două care s-au remarcat prin creativitate şi talent, una din categoria over 18 şi cealaltă din rândul compozitorilor care au de la 18 ani în jos. Premiile vor fi un voucher de 600 de lei la magayinoul Soundcreation respectin un loc în DeMoga Junior Camp. Câştigătorii îşi vor ridica premiul pe scenă, unde vor fi invitaţi alături de Contrapunct Band.
Proiectul este relizat de Alumnus Club UNESCO. Clubul Alumnus UNESCO a fost fondat în anul 2000 de către tineri din zece țări în vederea realizării de proiecte privind educația, știința, cultura și comunicarea.
Proiect co-finanţat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
Persoană de contact
Anca Maria Pricop
0748.100.279