Organizatori sunt Asociaţia întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) şi Ordinul cavaleresc al preparatelor în aer liber. Evenimentul se va desfășura sub forma unui concurs gastronomic, iar la acesta s-au încris 18 echipe de bucătari profesionişti şi amatori din România şi Ungaria. Concurenţii vor trebui să prepare mâncăruri la ceaun, preferabil după rețete tradiționale, pentru aproximativ 30 de persoane. Juriul va premia gustul şi aspectul preparatelor, originalitatea reţetelor, modul de servire, costumele şi buna dispoziţie a echipelor. Taxa de participare a fost una simbolică – două sticle de vin, unul alb şi unul roşu.
Festivalul preparatelor la ceaun se înscrie în rândul evenimentelor organizate de ASIMCOV în scopul promovării turismului şi gastronomiei locale. Săptămâna trecută, în municipiul Târgu Secuiesc a avut loc Festivalul cartofului, iar luna viitoare va avea loc „Parada Cârnaţilor” la Sfântu Gheorghe./amirea/rcostea
RADOR (1 septembrie)