Peste 150 de profesionişti din Europa, Asia şi America s-au reuniţi la Sinaia, cu ocazia Conferinţei Media 2020, organizată de Radio România şi Uniunea Audiovizualului Asia- Pacific. Participanţii au discutat ieri, despre provocările pe care le presupun comunicarea şi noile tehnologii în domeniul mass-media. De astăzi, la Sinaia, va avea loc reuniunea şefilor de instituţii media publice din întreaga lume. Este primul eveniment de acest gen care se organizează în Europa de Sud-Est, după cum relatează redactorul nostru, Alina Stănuţă:
Reporter: Peste 150 de profesionişt din Europa, Asia şi America, reprezentând organizaţii de media din 40 de state, au discutat la Sinia despre provocările pe care le presupun comunicarea şi noile tehnologii în domeniu. O platformă informaţională care să reunească difuzorii din Asia şi Europa, astfel încât aceştia să poată beneficia fiecare de experienţa celuilalt pentru a răspunde cât mai bine nevoilor publicului, a fost una dintre soluţiile avansate cu acest prilej. S-a discutat şi despre atenţia sporită pe care tinerii o acordă reţelelor sociale, specialiştii încercând să identifice soluţii pentru atragerea generaţiei internetului. În ciuda tehnologiilor care avansează rapid, radioul rămâne extrem de important în peisajul media, viteza de transmiere a informaţiilor fiind un atu în situaţii de urgenţă – spune Olya Booyar, director în cadrul Uniunii Audiovizualului Asia-Pacific.
Olya Booyar: Oamenii prevăd moartea radioului de generaţii întregi, însă radioul nu este deloc mort. El este activ, doar că funcţionează pe diferite platforme. În regiunea Asia-Pacific, în toate cele 69 de ţări, radioul este în continuare extre de important şi este extrem de viu şi chiar atrage noi ascultători.
Reporter: Conferinţa Media 2020, aflată la a treia ediţie, se doreşte a fi începutul unui dialog permanent penrtu a dezvolta servicii şi produse de calitate./avladucu
(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 septembrie)