După titlul atotcuprinzător, nu prea mai am multe de spus în reţetă. Dar să începem, totuşi:
2 avocado
O conservă de ton mărunţit, de care o fi – 200 grame, 250 grame, cam pe acolo
O ceapă roşie mică
O lingură de capere
Ulei de măsline, oţet de mere, sare şi piper
Adică: se taie ceapa bucăţele şi se lasă puţin la înmuiat în apă cu oţet de mere, să îi mai ia din iuţeală. Tonul din conservă se scurge. Avocado se taie, în principiu, cubuleţe. Am nimerit un avocado mai copt şi altul mai crud, aşa că cel copt a fost chiar zdrobit cu furculiţa. Toate aceste chestii se amestecă cu ceapa (după ce am scăpat-o de apă şi oţet, bineînţeles). Plus sare, piper, ulei de măsline.
Adică nu e mare efort. Dar combinaţia e grozavă, am găsit-o şi eu pe net (caperele sunt însă de la mine). Iar dacă o întindem pe o felie de pâine neagră… Fără comentarii! Mâncaţi!!!!
Poftă bună!
Daniela Sîrbu, RADOR