A fost publicată legislaţia UE în materie de siguranţă alimentară

Comisia Europeană a publicat astăzi setul de orientări referitoare la legislaţia Uniunii în materie de siguranţă alimentară şi de protecţie a consumatorilor care se aplică în cazul produselor cu dublu standard de calitate. Autorităţile naţionale sunt astfel sprijinite pentru a putea să stabilească dacă societăţile comerciale încalcă sau nu dispoziţiile Uniunii Europene atunci când calitatea produselor pe care le vând diferă în funcţie de ţară. Potrivit Comisiei Europene, mai există un regulament privind informarea în legătură cu produsele alimentare, conform căruia consumatorii trebuie să primească informaţii exacte şi suficiente despre un anumit produs alimentar. De asemenea, există o directivă prin care sunt interzise practicile comerciale neloiale, cum ar fi comercializarea de produse care poartă aceeaşi marcă într-un mod care ar putea induce consumatorii în eroare./cpodea/schelaru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 septembrie)