Iată ce combinaţie am compus astăzi, nu se ştie cât de îngrăşătoare, dar riscă să dea dependenţă. Cartofii ăia crocanţi cu salata răcoroasă deasupra… Fără comentarii.
Am curăţat şi tăiat cubuleţe 3 cartofi mari, i-am ‘mermelit’ puţin în ulei de măsline cu sare şi rozmarin – cinstit vorbind, am folosit uleiul de măsline rămas de la un borcan de roşii uscate, deci a avut şi aromă de roşii uscate. Pe urmă i-am dat la cuptor până au devenit crocanţi.
Salata am încropit-o repede din:
O conservă de ton în ulei
2 andive
O ceapă mare albă (destul de iute)
200 grame de smântână
Sare şi ulei de măsline
Evident, andivele şi ceapa tăiate cubuleţe. Toate cele amestecate cu spor, ca la orice salată de genul ăsta.
Pe urmă am aşezat cartofii pe o farfurie întinsă şi am trântit deasupra salata. Şi nu m-am mai oprit din mâncat.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu, RADOR