Supă cremă cu aromă de toamnă, care, nu ştiu cum se face, dar nu este de dovleac. O fi dovleacul de sezon, dar şi morcovii combinaţi în mod ciudat, dar gustos, cu perele, fac o supă foarte bună. Am luat aşa:
4-5 morcovi, 2 pere, o ceapă, 200 grame de smântână, 50 grame caşcaval ras, ulei de măsline, sare, ghimbir, turmeric
Ceapa tăiată cubuleţe se căleşte puţin în ulei de măsline. Se adaugă morcovii şi perele, după ce se curăţă de coajă şi se taie, de asemenea, cubuleţe. Se toarnă deasupra 1 litru de apă sau de supă şi se lasă la fiert. Morcovii şi perele se pasează apoi cu un blender vertical. La sfârşit se adaugă smântâna şi condimentele, plus caşcavalul ras (opţional)
Este şi mai bună servită cu crutoane de pâine neagră.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu, RADOR