Inventatorul nipon în domeniul gastronomiei Yokitomo Shimotai a creat cafeaua care are drept ingredient principal usturoiul şi care nu conține cofeină, relatează „The South China Morning Post”. Potrivit inventatorului nipon, în vârstă de 74 de ani, care a fost proprietarul unui restaurant în prefectura Aomori, un incident produs în urmă cu 30 de ani l-a inspirat să creeze cafeaua respectivă, Shimotai prepara o bucată de carne cu usturoi, la bucăţile de carne prăjită cu usturoi a adăugat apă. Gustând din lichidul unde fierbea carnea, Yokitomo Shimotai a fost de-a dreptul uimit de gustul care îi amintea de cafeaua amăruie. După ce s-a pensionat, bărbatul a continuat să perfecţioneze gustul băuturii inedite, încercând să găsească o metodă eficientă pentru a crea cafeaua perfectă, având ca ingredient principal usturoiul. În timpul experimentelor efectuate, japonezul a ajuns la concluzia că cel mai indicat este să prăjească usturoiul la cuptorul electric. Potrivit rețetei finale, după prelucrarea termică a usturoiului, acesta se răcește și se pisează mărunt pentru a obţine un lichid. Chiar dacă băutura are un gust specific, în opinia niponului ea nu are un miros urât, după ce o consumi nu îţi misoase urât gura, fiind indicată chiar şi femeilor însărcinate și celor care evită consumul de cafea, din motive de sănătate. Cafeaua care are drept principal ingredient usturoiul se comercializează deja în prefectura vecină Iwate, din Japonia./vdraguta
www.rosbalt.ru – 15 octombrie