Persoanele diagnosticate cu cancer înlătură din dietă carnea şi lactatele, dar aceasta reprezintă o greşeală

Pacienţii greşesc eliminând alimente care în faza de vindecare sunt utile: o stare nutriţională bună este indispensabilă pentru combaterea tumorii şi tolerarea terapiilor.

Gata cu carnea roşie, cu lactatele, zahărul sau cerealele rafinate. Nu este dieta unui vegetarian sau cea a unui adept al alimentaţiei sănătoase, ci cea la care recurge un procent de 60% din persoanele diagnosticate cu o tumoare, se arată într-o statistică a Federaţiei Italiene a Asociaţiilor de Voluntariat în Oncologie (FAVO). Acest tip de alimentaţie este însă riscantă: a înşătura alimente care pot da energie şi elemente nutritive utile pentru a rămâne într-o stare bună înseamnă să nu reuşeşti să tolerezi terapiile şi să ai un pronostic mai puţin bun. În fiecare an, circa 35.000 de pacienţi oncologici mor din cauza lipsei de nutrienţi/rlambru

www.corriere.it – 19 decembrie