Radio România Cultural lansează, în ziua istorică de 24 ianuarie 2018, campania Centenarul meu. Pe tot parcursul anului, în emisiunile de actualitate ale postului, românii vor spune ce înseamnă pentru ei un veac de naţiune română unită.
Dacă până acum la radio au venit istorici, specialişti, antropologi care să vorbească despre cei 100 de ani de la Marea Unire, în acest nou proiect vor vorbi, în fiecare zi, oamenii simpli, de orice vârstă, pregătire şi statut social, despre ce înseamnă pentru ei Centenarul.
Proiectul are rolul de a colecta gânduri ale românilor despre ce reprezintă pentru ei evenimentele care au avut loc în anul 1918.
În fiecare zi, de luni până duminică, în emisiunile de actualitate ale postului, vor putea fi ascultate scurte definiţii ale Centenarului date de locuitorii României şi de celebrităţi reporterilor Radio România Cultural.
Campania Centenarul meu va începe miercuri, 24 ianuarie, cu muzicianul Mircea Baniciu, care spune că, la 100 de ani de la Unire, „ar trebui să fim mai civilizaţi, mai dezvoltaţi, dacă lucrul acesta ar fi fost posibil şi n-am fi avut anii aceia de comunism care ne-au dat înapoi, ar trebui să fim poate mai uniţi, (…) ar trebui să fim mai bucuroşi că suntem români, (…) şi cred că ar trebui să mai punem osul la treabă”.
Campania se va încheia la finalul anului, toate răspunsurile fiind adunate într-o secţiune pe site-ul www.radioromaniacultural.ro.
De asemenea, toţi ascultătorii care vor să ne spună ce înseamnă Centenarul pentru ei pot scrie pe adresa cultural@rornet.ro, unde sunt invitaţi să lase un număr de contact pentru a fi înregistraţi şi difuzaţi în campania Centenarul Meu.
Postul Radio România Cultural este singurul post de radio cu acoperire naţională în FM, care produce programe exclusiv culturale, difuzând producţie originală culturală şi informaţie din toate zonele culturii, la nivel naţional şi internaţional. Detalii pe www.radioromaniacultural.ro.
Serviciul Comunicare