Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Californiei din Los Angeles, compusul curcumin conţinut în condimente îmbunătăţeşte starea de spirit, iar utilizarea sa regulată are efecte benefice asupra memoriei şi funcţiilor cognitive ale creierului. Curcuminul are proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante, indică rezultatele studiilor desfăşurate de cercetători. Activitatea sa este comparabilă cu cea a produselor farmaceutice industriale şi poate ajuta la stoparea dezvoltării bolii Alzheimer. Utilizarea curcuminului în regimul alimentar stimulează activitatea amigdalei şi hipotalamusului – zonele creierului implicate în consolidarea şi recuperarea amintirilor emoţionale, impresiilor şi afectivităţii. Asfel, curcuminul este probabil cel mai bun antidepresiv natural pentru cei a căror activitate şi stil de viață sunt asociate cu mult stres. Din păcate, acest condiment nu este tolerat de toată lumea, unele persoane acuzând greaţă şi dureri de stomac după ce l-au consumat./ddaniela
www.dariknews.bg – 26 ianuarie