Un ou gigantic, de un metru înălţime şi aproape şapte kilograme, făcut numai din ciocolată, a fost realizat la o fabricuţă din oraşul sibian Cisnădie, specializată pe ciocolată artizanală. Oul din ciocolată albă, a fost decorat cu chipul unui iepuraş cu papion roşu, cu nas sub formă de inimioară şi urechi realizate din ciocolată cu lapte. ,,Este cel mai mare ou-iepuraş din ciocolată realizat până acum în România şi este un unicat”, a declarat ciocolatierul Florin Bălan, cel care deţine de peste 20 ani această fabricuţă de ciocolată artizanală în Cisnădie.
La realizarea acestui ou gigantic s-a lucrat aproximativ 8 ore, de la turnarea jumatăţilor de ou în matriţă, până la cele mai mici detalii pictate în ciocolată. Oul a fost realizat la comanda unui client mai vechi, care şi-a dorit ceva deosebit pentru Sărbătoarea de Paşte. Preţul este de aproximativ 1.100 de lei. ,,Dacă ar fi mâncat, acest ou uriaş ar putea asigura raţia zilnică de ciocolată pentru 700 de oameni”, spune Florin Bălan. În fabrica sa de ciocolată din oraşul Cisnădie se lucrează de zor la tot felul de cadouri dulci pentru Paşte: iepuraşi, puişori, ouă pastelate, praline şi chiar tablouri din ciocolată. /lazard/vdraguta