… sau cum te aduce pasiunea pentru istorie să găseşti reţete deosebite: urmărind site-ul Bibliotecii Prezidenţiale Lyndon B. Johnson, cu sediul în Austin, Texas. Lyndon B. Johnson a fost cel de-al 36-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, iar pe website-ul bibliotecii am găsit publicate reţetele Primei Doamne, Lady Bird Johnson. Am intrat în atmosfera epocii şi din toată lista de reţete, am ales să gătesc un pui în stil texan, care a ieşit… nu pot să spun cât de bun!!!
Reţeta originală o găsiţi aici: (a treia de sus)
Eu am folosit următoarele cantităţi pentru ingrediente:
500 grame piept de pui, tăiat fâşii
3 linguri de capere
2 lămâi
300 grame roşii cherry
400 grame fasole verde
sare, piper, ulei de măsline, ulei de floarea soarelui
Puiul se sărează, se piperează şi se lasă la marinat în ulei de măsline, împreună cu zeama de la cele două lămâi şi caperele. În reţeta originală se lasă puiul o noapte întreagă, dar nu am avut răbdare şi l-am lăsat doar jumătate de oră. E bun oricum!
Fasolea se căleşte în ulei de floarea soarelui. Se adaugă roşiile cherry tăiate pe jumătate, sare şi piper.
Puiul se prăjeşte separat, când este aproape gata se adaugă caperele şi o parte din sosul în care a stat la marinat.
La final se adaugă fasolea călită împreună cu roşiile.
Este mult mai gustos rece, după ce a stat cel puţin câteva ore la frigider.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu